Vi har valt att göra en berättelse som inte väjer för smärtan men som försöker förklara så att både barn och vuxna kan ta den till sig. Vi ville berätta om både grymheten och om det hopp som finns i att nya generationer kan lära sig av historien och göra andra val. ”Historien om Bodri” är baserad på Hédi Frieds egna upplevelser. En högläsningsbok för vuxna, att läsa tillsammans med barn. /Hédi och Stina. Boken finns ute från januari 2019.

1.jpg
2.JPG
3.JPG
4.JPG
5.JPG

Bonnierförlagens årliga auktion Det fria ordet är ett initiativ för att värna om yttrandefriheten. Alla intäkter går i år till stiftelsen Berättarministeriet och deras arbete för att alla barn, oavsett bakgrund, ska ha rätt till en god och jämlik utbildning.

Om objektet:
Boken Du i signerad upplaga samt en inramad och signerad originalmålning av Stina Wirsén.
Klicka på länken för att komma till auktionen.
www.tradera.com

IMG_8314.JPG

Språksatsning för de yngsta

Språkstart Halland, är ett samarbete mellan Region Halland och de halländska kommunerna. I de kommuner som valt att vara med i satsningen gör språkstartare hembesök hos familjer med sexmånadersbarn och ett nytt hembesök när samma barn är 11 månader. Det är vid de tillfällena familjerna får språkpaket (två olika) med material som uppmuntrar att leka med språket bla gosedjuret Sprallan och flera småbarnböcker, bla ”Bygga!”

Sprallan är framtaget exklusivt för detta projekt, designad av Anna Hörling efter min skiss, den går inte att köpa i butik.

Sprakstart_tonad_CMYK.jpg
lada.jpg
collage.jpg
Grupp med magnet.JPG
Nalle.JPG

2007 fick jag uppdraget att göra frimärken för första gången. Temat var svenskt mode och tillsammans med Marie Birde tog vi fram dessa åtta modeskapare. Sedan dess har jag tecknat fler frimärken, bland annat ett jubileumsmärke på Ingrid Bergman. Fantastiskt roligt och utmanande uppdrag! Fint att nu se kollegan Jenny Nyqvist pryda årets julfrimärken. Tack Sven-Harrys konstmuseum, Dragana Kusoffsky Maksimović, Ebba von Sydow och Ida Bergfeldt för en fin frukost mitt i utställningen!

Offentligt gestaltningsuppdrag i samarbete med Håkan Sanchis scenograf och ett fantastiskt team av mekatroniker, rekvisitörer och snickare. De fyra rummen för lek och återhämtning är skapade i dialog med Karolinskas personal.

Lär mer

Håkan Sanchis Scenograf
Anna Johansen Scenografiassistent/Rekvisitör
Nils Breidfors Attributmakare
Ola Hulten Attributmakare
Andreas Örnberg Cadritning
Peter Andersson Mekatroniker
Andreas Hammar Mekatroniker
Danne Ohlin Snickare
Johan Barba Målare