Språksatsning för de yngsta

Språkstart Halland, är ett samarbete mellan Region Halland och de halländska kommunerna. I de kommuner som valt att vara med i satsningen gör språkstartare hembesök hos familjer med sexmånadersbarn och ett nytt hembesök när samma barn är 11 månader. Det är vid de tillfällena familjerna får språkpaket (två olika) med material som uppmuntrar att leka med språket bla gosedjuret Sprallan och flera småbarnböcker, bla ”Bygga!”

Sprallan är framtaget exklusivt för detta projekt, designad av Anna Hörling efter min skiss, den går inte att köpa i butik.

Sprakstart_tonad_CMYK.jpg
lada.jpg
collage.jpg
Grupp med magnet.JPG
Nalle.JPG

2007 fick jag uppdraget att göra frimärken för första gången. Temat var svenskt mode och tillsammans med Marie Birde tog vi fram dessa åtta modeskapare. Sedan dess har jag tecknat fler frimärken, bland annat ett jubileumsmärke på Ingrid Bergman. Fantastiskt roligt och utmanande uppdrag! Fint att nu se kollegan Jenny Nyqvist pryda årets julfrimärken. Tack Sven-Harrys konstmuseum, Dragana Kusoffsky Maksimović, Ebba von Sydow och Ida Bergfeldt för en fin frukost mitt i utställningen!

Offentligt gestaltningsuppdrag i samarbete med Håkan Sanchis scenograf och ett fantastiskt team av mekatroniker, rekvisitörer och snickare. De fyra rummen för lek och återhämtning är skapade i dialog med Karolinskas personal.

Lär mer

Håkan Sanchis Scenograf
Anna Johansen Scenografiassistent/Rekvisitör
Nils Breidfors Attributmakare
Ola Hulten Attributmakare
Andreas Örnberg Cadritning
Peter Andersson Mekatroniker
Andreas Hammar Mekatroniker
Danne Ohlin Snickare
Johan Barba Målare

Tack alla barn och vuxna, för fantastiska dagar i Berlin!

Nordisk litteratur stod i fokus på årets läsfestival Stadt Land Buch i Berlin 10-16 november. Svenska ambassaden hade ordnat med workshops, samtal på bla Krumulus, skyltfönstermålning på Kulturvaruhuset Dussmann das KulturKaufhaus, filmvisningar och bokpresentationer av ”liten” som på tyska heter ”klein” och är utgiven av förlaget Klett Kinderbuch i en översättning av Susanne Dahmann.

Konst för Barn

Utställning i Ludvika konsthall.
Utställningen i konsthallen pågår till och med 29 november, med fri entré
och öppettider tisdag-torsdag 15-19 och lördag 13-15. Konsthallen ligger i Ludvika Folkets hus.