Ritboken till festival

 150 ex av ritboken delas ut på festival för nyanlända på Orionteatern. Välkommen att delta! Gratis för alla fram till kl 17.00. 200 kr för vuxna efter kl 18.00 då fler liveakter med hemlig gäst kommer att förgylla kvällen. (Länk till evenemang och en affisch att ta del av och sprida om andan skulle falla på ;)
 

stinawirsenritboken2.jpg

Foto: Tobias Hofsäss


Hejfestivalen! är en festival för möten mellan nyanlända och personer etablerade i det svenska samhälle. Festivalen arrangeras av Refugees Welcome Stockholm, Internationella Bekantskaper och Orionteatern. Internationella Bekantskaper, som initierade initiativet, är en ideell förening, partipolitiskt och religiöst obunden, som på olika sätt jobbar med integration. IB håller i allt från språkstöd ute i skolorna och läxhjälp i Tensta/Rinkeby till att ordna kultur- och idrottsaktiviteter där nyanlända och personer etablerade i det svenska samhället kan mötas.

Endagsfestivalen Hejfestivalen! anordnas den 6 juni, på Nationaldagen. Festivalen pågår från kl 13-24, med paus mellan kl 17-18.
Dagspasset (13-17) kommer att rikta sig mot en bredare publik och vara mer "folkfest"/familjefest, kvällspasset har en mer "klubbig" musikfestivalkaraktär med åldersgräns 18 år. Orionteatern rymmer 300 gäster och hälften av dessa kommer att vara nyanlända personer. Gratis inträde för nyanlända, 200kr för etablerade svenskar.

Under evenemanget samlar vi in pengar och allt som kommer in plus ett eventuellt överskott från själva festivalen kommer att gå till Internationella Bekantskapers och Refugees Welcome Stockholms integrationsarbete samt till Läkare utan Gränsers arbete på plats i flyktinglägren.


Andreas Bjunér, projektledare, Internationella Bekantskaper
Najma Mohamed, projektledare, Refugees Welcome Stockholm