Nu är äntligen "Historien om Bodri" färdig!
Från och med Förintelsens minnesdag den 27 januari finns den även i en butik nära dig.
Men berättelsen om hunden Bodri har redan vuxit till så mycket mer.
En ljuddramatisering av berättelsen i regi av Linda Hambäck på Lee Film, kommer sändas på Barnradion.
Du kan lyssna på den i samband med Förintelsens dag, den 27 januari i appen Sveriges radio play.
Under våren kommer flera skolor i Stockholmsområdet att jobba med den som en del i ett konstprojekt kring boken. Och för alla som funderar kring hur man läser en berättelse om Förintelsen för barn finns snart en alldeles speciell handledning att luta sig mot både innan, under och efter.

Hedi och Stina.jpeg
Historien-om-Bodri-illustration.jpeg
Historien-om-Bodri-sida-i-bok.jpeg

Vi har valt att göra en berättelse som inte väjer för smärtan men som försöker förklara så att både barn och vuxna kan ta den till sig. Vi ville berätta om både grymheten och om det hopp som finns i att nya generationer kan lära sig av historien och göra andra val. ”Historien om Bodri” är baserad på Hédi Frieds egna upplevelser. En högläsningsbok för vuxna, att läsa tillsammans med barn. /Hédi och Stina. Boken finns ute från januari 2019.

1.jpg
2.JPG
3.JPG
4.JPG
5.JPG

Bonnierförlagens årliga auktion Det fria ordet är ett initiativ för att värna om yttrandefriheten. Alla intäkter går i år till stiftelsen Berättarministeriet och deras arbete för att alla barn, oavsett bakgrund, ska ha rätt till en god och jämlik utbildning.

Om objektet:
Boken Du i signerad upplaga samt en inramad och signerad originalmålning av Stina Wirsén.
Klicka på länken för att komma till auktionen.
www.tradera.com

IMG_8314.JPG

Språksatsning för de yngsta

Språkstart Halland, är ett samarbete mellan Region Halland och de halländska kommunerna. I de kommuner som valt att vara med i satsningen gör språkstartare hembesök hos familjer med sexmånadersbarn och ett nytt hembesök när samma barn är 11 månader. Det är vid de tillfällena familjerna får språkpaket (två olika) med material som uppmuntrar att leka med språket bla gosedjuret Sprallan och flera småbarnböcker, bla ”Bygga!”

Sprallan är framtaget exklusivt för detta projekt, designad av Anna Hörling efter min skiss, den går inte att köpa i butik.

Sprakstart_tonad_CMYK.jpg
lada.jpg
collage.jpg
Grupp med magnet.JPG
Nalle.JPG